Adam Thirlwell – Strategii

imagineAdam Thirlwell a fost recompensat în 2003 cu BEST OF YOUNG BRITISH NOVELISTS 2003, titlu atribuit mai înainte de prestigioasa revistă anglo-americană Granta şi unor autori deveniţi celebri între timp, precum Martin Amis, Pat Barker, Julian Barnes, Kazuo Ishiguro, Ian McEwan etc.
Magazinul literar francez Lire l-a inclus în lista celor „50 de scriitori contemporani care vor deveni clasicii de mâine”.

Nana şi Moshe sunt doi tineri obişnuiţi din Londra zilelor noastre. Tocmai pentru că sunt prea obişnuiţi, se gândesc să-şi ofere câteva experienţe inedite. De pildă, o scenă sado-masochistă sau chiar un ménage à trois… Deşi abundă de sex, romanul nu este pornografic, şi nici exclusiv erotic, ci abordează cu mult umor „probleme cruciale ale etichetei sexuale”: cu cine trebuie să te culci mai întâi într-un ménage à trois? Este politicos să citeşti când cineva face dragoste alături de tine? Într-o relaţie este indicat de fapt să fii sau să nu fii gelos?

Adam Thirlwell abordează tema erotismului într-o manieră nouă, demascând supralicitarea acestuia într-o epocă în care sexualitatea a devenit religie, iar excesul s-a impus ca normă.

„Amuzant ca Barnes şi Hornby, inteligent ca de Botton, dar mult mai strălucitor decât toţi trei la un loc. O carte extrem de reuşită.” (Neue Zürcher Zeitung)
„Un tânăr scriitor genial… Se joacă cu tiparele narative într-o manieră inedită.” Le Nouvel Observateur
„O poveste de dragoste originală şi tandră.” Der Spiegel
O revelaţie a literaturii engleze.” Estado de São Paolo
„Un talent nou şi promiţător.” La Repubblica
„Aluziv, satiric, savuros, nebunesc, obscen şi foarte amuzant.” Time Out
„Un complicat ménage à trois… prezentat într-o manieră veselă şi fermecătoare.” New York Times Book Review
„O carte pe care vrei imediat să o dăruieşti tuturor prietenilor… Un roman care este irezistibil de amuzant şi adevărat.” Le Monde
„Foarte reuşit….foarte sofisticat.” The Guardian


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *