Adam Robinson – Bin Laden. Dincolo de masca teroristului

„Uciderea americanilor şi a aliaţilor lor civili şi militari este o datorie sfântă pentru orice musulman.” – Osama bin Laden

Un zelos luptător pentru libertate care i-a mobilizat pe fundamentaliştii islamici din toată lumea într-o forţă de luptă capabilă să distrugă malefica civilizaţie occidentală.
Un om simplu, pios, integru şi cu principii.
Liderul moral al credincioşilor.
Aceasta a fost imaginea pe care Osama bin Laden voia s-o ofere lumii despre el însuşi.
Acum, pentru prima oară, Bin Laden: dincolo de masca teroristului spune din interior povestea unuia dintre cei mai periculoşi oameni din lume.
Noile informaţii oferite de membrii familiei elucidează rădăcinile revoltei lui Osama bin Laden: copilăria privilegiată, dar roasă de gelozii şi de lipsa afecţiunii, tinereţea petrecută în căutarea acceptării din partea celorlalţi şi maturitatea marcată de nevoia de a primi atenţie şi de a fi adulat. Toate acestea l-au împins să ducă un război crâncen care a culminat cu evenimentele catastrofale din 11 septembrie 2001.

„Un om malefic… care a ucis nepăsător femei şi copii.” – George W. Bush

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *