Adam Alter – Roz tranchilizant

1În esență, această carte este menită să arate că mintea omului reprezintă punctul-terminus colectiv al unui miliard de mici efecte fluture. Gândurile proprii, sentimentele și faptele noastre sunt produsul unor reacții în lanț haotice, alimentate într-o măsură deloc neglijabilă de forțele descrise în cartea pe care o aveți în față. Comportamentul uman este greu de prezis, așadar, parțial pentru că rămâne profund sensibil la fiecare bătaie din aripi a proverbialului fluture din Japonia.

Miraculoasa capacitate tranchilizantă a rozului bonbon a fost testată cu un Mister California plin de mușchi, campion la culturism, care și-a umflat demonstrativ bicepșii de câteva ori la rând, fără pic de efort, dar s-a căznit din greu să-i încordeze și-o singură dată, după ce s-a uitat îndelung la cartonul roz. Dată fiind această putere a culorii, Schauss a propus ca administrația penitenciarelor să ia în considerare ideea de a-i plasa pe deținuții turbulenți în celule roz, iar doi comandanți de la Centrul Corecțional al Marinei Statelor Unite din Seattle, statul Washington, chiar au aplicat-o, zugrăvind în roz bonbon pereții uneia dintre celulele centrului de detenție. Timp de șapte luni, ofițerul adjutant Gene Baker și comandantul închisorii, căpitanul Ron Miller, au observat cum deținuții nou-veniți intră furioși și agitați în celula roz, iar peste cincisprezece minute ies de acolo mai calmi. După ce administratorii unor închisori mai mici, de provincie, au început să-i azvârle pe turbulenții aflați în stare de ebrietate în celule zugrăvite roz, culoarea a fost neoficial botezată „Drunk Tank Pink” – „Roz de celulă pentru bețivani” sau, pe scurt, „roz tranchilizant”. Adam Alter

Order Roz tranchilizant Preţ @ RON49,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *