Ada Bravescu – M. Blecher. Un caz de receptare problematic și spectaculos

Coperta25.00 – 20.00 Lei

 Studiul M. Blecher – Un caz de receptare problematic şi spec­taculos este dedicat unui scriitor a cărui cotă valorică este astăzi foarte înaltă, fiind unul dintre cei mai promovaţi şi traduşi autori români. M. Blecher reprezintă un caz paradoxal, deosebit de con­troversat de receptare prin dinamica internă a parcursului receptiv şi prin durata necesară câştigării poziţiei de care se bucură în ac­tualitate în panorama valorică a literaturii române. Pe parcursul a opt decenii de posteritate opera lui M. Blecher a avut de înfruntat interpretări şi valorizări deosebit de eterogene, a fost când igno­rată, când redescoperită şi reactualizată, i s-au aplicat nenumărate etichete tipologice, a atins consacrarea, dar nu clasicizarea, însă şi-a păstrat constant caracterul de „caz” atipic şi problematic.

Din 1990 încoace, aproape de fiecare dată când s-a pus în discuţie problema canonului literar, a restructurării lui, a marginii care se substituie centrului, a revizuirilor estetice, a reactualizărilor şi a modelelor productive în contemporaneitate, numele M. Blecher s-a aflat în fruntea listei de exemple întotdeauna sub titulatura de caz straniu şi tulburător, dar niciun critic sau istoric literar nu s-a încumetat să configureze diagrama receptării operei lui şi să propună explicaţii pentru acest fenomen tulburător.

Order M. Blecher. Un caz de receptare problematic și spectaculos Preţ redus @ RON20,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *