Péter Esterházy – O femeie

UnknownDe Gabriel Daliș

„Există o femeie”. Nu cred să existe o carte mai plictisitoare decât asta. Am citit-o cu îngăduinţa care a provocat fatalitatea oricărei aşteptări. O ideogramă ratată a iubirii-fetish, vetustă, ca un ciripit de dragoste a unui îndrăgostit afon. O vreme am crezut că este vorba despre un cântec lesbian de dragoste, ceea ce m-a bucurat mult. Greşisem. Apoi am înţeles salturile pudibonde, interiorizate, ale unui adolescent efeminat care se proiectează într-un 3D în care nu atinge nici realitatea spectacolului, nici ficţiunea interpretării. Greşisem iar, pentru că această carte nu spune nimic. Este albă, lipsită de asperităţi, plină de decenţe.97 de scurte capitole care încep cu aceeaşi certitudine: “Există o femeie”, un fel de joc rezervat „mă iubeşte, nu mă iubeşte”, exasperant. Un roman voyeur, care merită cumpărat şi citit numai pentru non-sensul lui. De acelaşi autor Harmonia caelestis

Order O femeie Preţ @ RON22,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Gabriel Dalis

One Responseto “Péter Esterházy – O femeie”

  1. schoni spune:

    Cartea e excelenta iar comentariul facut aici e de doi bani, daca nu as fi citit-o si m-as fi luat dupa comentariul asta as fi dat cu piciorul la o lectura savuroasa..
    oricum gusturile nu se discuta, fiecare cu parerea lui.. insa consider ca nu trebuie desfintat un autor si opera lui care nu e de ici de colo atat de usor..

    be good!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *