Ken Follett – Coloana de foc

De Marius Ghilezan

La ce a dus inchiziţia şi intoleranţa? Milioane de credincioşi au fost arşi pe rug pentru că au ieşit din paradigma Bisericii Catolice şi din dictatele papale.

Un roman istoric de peste 470 de pagini, scris de un maestru al genului. Ken Follett e unul dintre aştrii noii literaturi.

Cartea opune puritanii hughenoţilor, calviniştilor care au simplificat legătura cu Mântuitorul. Cititorii pot afla câtă tensiune a stârnit în societate lipsa de toleranță, cum credinţa în acelaşi Dumnezeu a dus la ură, crime şi rug.

În epoca previctoriană, adepţii protestantismului luptau pentru emancipare. Catolicii, mai catolici decât Papa, îi trimiteau la moarte.

Personajul principal Ted Willard era un consilier din umbră al Reginei Elisabeta Tudor a Marii Britanii. Un fel de MI6 din zilele noastre. De partea opusă, Pierre Aumand, umbra lui Henric de Bourbon încerca să se opună puritanismului.

Cei doi duc un război al informaţiilor. Care culminează cu unul adevărat măcel pe mare.

Cartea are iubire, incest, tensiune, ritm şi conflict. Toate ingredientele unei lecturi de weekend.

E o reţetă despre cum cine nu învaţă din greşelile istoriei este condamnat să le repete.

Ken Follett rămâne un gigant al literaturii moderne.

Order Coloana de foc Preț @ RON69,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *