Imagini inedite de la ferma de pui a M.S. Regele Mihai din Anglia

British Pathé socate din arhive noi imagini din viaţa familiei regale române. Episodul de faţă este din 1953. Un reportaj al presei britanice de la ferma sa de pui de pe domeniul Ayot din Bramshill, comitatul Hampshire (Anglia) arată simplitatea familiei regale române. Deşi  înrudit cu Regina Marii Britanii, Regele Mihai a muncit ca fermier.

Bramshill (Anglia)Citeste mai mult: adev.ro/mmn12t
Bramshill (Anglia)Citeste mai mult: adev.ro/mmn12Interesante sunt serele Majestăţii Sale. Pe atunci Margareta avea 4 ani şi Elena 3. În materialul video, ele dădeau mâncare la pui.

regele si familia in AngliaPentru a-şi creşte copiii, vindea ouă şi pui în pieţele din apropierea fermei sale. Domeniul l-a închiriat de la Brocket Estate, o firmă de imobiliare. Interesantă este povestea casei construită la începutul secolului XVlll-lea.  Iniţiat frontul principal din cărămidă era ridicat pe trei etaje şi cinci golfuri. După apariţia lucrării  Stuart & Revett despre construcţiile vechi ateniene, fiind la mare modă curentul, foştii proprietari au ataşat clădirii colonade. 

Regele si casa din AyotÎn cartea sa Maxilarul inferior, Doina Uricariu  descrie dialogul cu  Ana de Bourbon-Parma despre domeniul din Bramshill, bântuit de fantome. Foarte amuzată, Regina mărturisea că prima care a întâlnit o asemenea întruchipare a fost Principesa Margareta. Îi spunea „Doamna în alb.” Nu ştia că e vorba despre o fantomă. Târziu, după ce a lecturat cărţile din biblioteca lordului Brockett, şi-a dat seama că fiica sa nu fabulează. Întradevăr a existat în casă o doamnă care şi-a pierdut copiii. De aceea, probabil, s-a arătat doar celor mici. Mai târziu, fantoma lui Sir John Coope a apărut şi în calea ei şi a mamei sale. Au sfinţit casa cu un pastor protestant, pentru că domeniul era al unui lord de această confesiune. Regina povesteşte şi în cartea ei „Un război, un exil, o viaţă” cum după oficierea serviciului religios, arătările s-au mutat la etaj, acolo unde locuiau slujitorii. Familia regală nu s-au temut de fantome. Ba mai mult, cele două fete, Margareta şi Elena,  au crescut cu ele.

Sir John CoopeCiteste mai mult: adev.ro/mmn12t

Priviţi imaginile de la ferma din Bramshill. Regele avea o seră, cu toate dotările. Sacoul pe care-l purta atunci îl are şi acum. Şi-l poartă cu mândrie, pentru că la un rege trecutul are valoare, nu e un vintage de fiţă.

regele cu gaina si fetelePuţine fotografii surprind surâsul Regelui. Cât de voios era cu găina în braţe.

Toate imaginile sunt din materialulBritish Pathé,  postat recent pe youtube.

Câţi dintre îmbogăţiţii acestor vremuri au ferme de pui sau sere? Întrebarea nu-şi caută răspunsuri.

Familia regală are un destin unic.

Regele Mihai 1953 seraregele mihai copii 2regele mihai sera Margareta si elenaregele regina dand de mancare la puiregele la Ayot houseregina ana

 

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *