Heather Davis – Nu plânge sub clar de lună

Nu plânge sub clar de lună este povestea simplă de iubire dintre Shelby, o fiică de savant şi Austin, fiul unei vedete rock sau mai bine zis între un vârcolac şi o fiinţă umană. După moartea mamei sale naturale, Shelby trăieşte sub presiunea răutăţii mamei sale vitrege care o trimite într-o tabără de reeducare. Acolo, îl cunoaşte pe Austin, cel care îi face destăinuirea, de abia pe la mijlocul cărţii că el este altfel decât ceilalţi oamenii. Ceea ce cred organizatorii taberei că sunt droguri sunt de fapt proteine de care are nevoie băiatul să nu se transforme noaptea sub clar de lună în lup.  Sticluţele stau ascunse sub cheia managerului. Fata, îndrăgostindu-se de el, îl acceptă aşa cum e şi caută să-l ajute. Amândoi sunt urmăriţi de Charles, fiul unui manager al unui ziar de scandal, care vrea să-i surprindă …sub clar de lună.Pierde la mustaţă ipostaza care i-ar fi adus iertarea tatălui.

Altruismul trebuie lăsat dincolo de gardul instituţiei de reeducare.

Deşi regulamentul este foarte strict, fiecare tânăr fiind  instruit să se reprezinte pe sine, Shelby îşi asumă toate riscurile care ar duce-o în Canionul roşu, loc de supliciu pentru neascultători, şi fură substanţele ascunse într-un dulap.  Astfel, îl ajută pe prietenul ei să nu se mai transforme noapte în lup. Pentru indisciplină ajunge în locul nedorit. Finalul e apoteotic, Austin vine în deşert să-şi vadă iubita. În final chiar se şi sărută.

Heather Davis disecă toate problemele de educaţie ale familiei americane moderne. Şi mai ales a celei pline de pretenţii. Scrisă într-un ritm alert, decupaj de scenariu de film, cartea te ţine cu sufletul la gură.

Heather Davis a promis că va scrie continuarea romanului. Deci… să aşteptăm!

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

9 Responsesto “Heather Davis – Nu plânge sub clar de lună”

  1. Catrinescu Iuliana spune:

    Cea mai slaba carte pe care am citit-o…o imitatie proasta si redus la maxim a Sagei scrisa de Stephanie Mayer,doar ca in loc de vampir a pus un varcolac…

  2. Iancu Georgiana spune:

    Cartea este super frumoasa am citit-o si eu.Este prima carte pe care nu am putut sa o las neterminata…..abia astept sa iasa si continoarea.

  3. ABCD spune:

    Inceputul a fost un stereotip insa pe parcurs a devenit mai interesanta. Unele scene au fost al naibii de previzibile, iar finalul nu m-a lasat deloc in suspans (asta apropo de faptul ca va mai aparea un volum).

  4. Nyku NY spune:

    Eu nu am citit cartea da pare buna :-?? O prietena mia zis k e destul de buna:D

  5. emy spune:

    nu se stie cand apare si volumul 2 ? mie mi-a placut foarte mult acest volum … abia astept sa apara si vol.2

  6. mary spune:

    e super tare cartea…… cititio si nu veti regreta ;). este cea mai tare carte……. si nu cred ca este pe volume…..dar sper :*

  7. Potra Cristina spune:

    dar unde o pot gasi pe internet fara sa o cumpar?

  8. shelby spune:

    Este cea mai tare si cea mai faina carte,si este singura pe care am citit-o pana la sfarsit.Mi se pare cea mai faina carte si as dori sa apara si al-2-lea volum (mult mult mult).Cititeo si veti vedea,nu va veti mai opri din citit!

  9. Maddline spune:

    E foarte buna cartea si apropo am citit si a doua parte.. Super! Ar fi tare sa apara si a treia!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *