Emil Boc a cumpărat de la Bookfest „Cartea băieţilor invincibili” şi „Deceniul pierdut al României”

Cărţi semnate de Mircea Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Aurora Liiceanu, alături de mulţi alţi autori români, dar şi străini, s-au numărat printre cel mai bine vândute volume în topurile editurilor participante la ediţia din 2011 a Salonului de carte Bookfest din Bucureşti, potrivit Mediafax.

Dacă preşedintele Traian Băsescu nu este un fan al cărţilor, Emil Boc, el însuşi autor, a cumpărat din standul editurii All, cartea Deceniul pierdut al României, conform datelor oferite de editori. De la standul editurii Corint, premierul şi- a luat pentru bibliotecă Cartea băieţilor invincibili şi Cartea prietenelor. 
La Humanitas, cel mai bine vândute volume au fost Zen. Jurnal 2004-2010 de Mircea Cărtărescu, Despre frumuseţea uitată a vieţii de Andrei Pleşu, Călătorie în România de Sir Sacheverrell Sitwell.

Pe primul loc în topul vânzărilor la Polirom se află cartea Mihaelei Rădulescu Întreabă-mă orice, urmată de Viaţa nu-i croită după calapod de Aurora Liiceanu, „1984” de Haruki Murakami (2 volume).

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene, care se ocupă cu organizarea Salonului internaţional de carte Bookfest, a spus că anul acesta au fost „probabil” mai mulţi vizitatori decât la ediţia precedentă a evenimentului, care au şi cumpărat mai multe volume.

Reprezentanţii Polirom au precizat că au avut încasări totale de 370.000 de lei, cei de la Humanitas au estimat vânzările la circa 300.000 de lei, iar Nemira, peste 163.000 de lei.

Cea de-a şasea ediţie a Târgului de Carte Bookfest a avut loc în perioada 25-29 mai, la complexul Romexpo din Capitală.

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *