Dan Brown – Inferno

1De Marius Ghilezan

Prin Inferno, Dan Brown desăvârşeşte un stil propriu de a îmbina conspiraţia cu istoria.  Protagonist este acelaşi Robert Langdon, profesorul de simbolistică, căzut într-o nouă aventură dramatică. Şi unde altundeva decât la Florenţa, oraşul european cu atâtea repere istorice, locul în care a trăit şi a creat Dante Aligheri, iar Familia de Medici a a ridicat nu numai cele mai trainice palate, dar a susţinut opera unor mari artişti, ca Michelangelo, Angelo Poliziano, Christoforo Landino, Giovanni Pico della Mirandola,  Sandro Botticelli și Leonardo da Vinci.

Din simbolurile încriptate în Divina Comedie şi din masca mortuară a lui Dante, Dan Brown scoate o magistrală poveste a lumii de azi. Nu am să povestesc firul epic al cărţii, nici momentele dramatice care te ţin, pe tine, ca cititor, cu sufletul la gură, doar am să descriu cadrul acţiunii.

O Florenţă a zilelor de azi, odihnită după  o cumplită nevroză a trecutului, în care acum doar turiştii dau pata de culoare încremenirilor de piatră, este tulburată de desantul  serviciilor speciale americane care vor să zădărnicească acţiunea de căutare a adevărului ascuns sub lespezi grele.  Robert Langdon devine o ţintă în războiul lumii. El caută să desluşească un mister încriptat de un genetician de renume sinucis. O uriaşă molimă, la fel ca ciuma bubonică, periclita omenirea. „Salvatorul” trece de la agonie la extaz, tocmai el care pricepe înţelesurile ascunse.

Nu e vorba de nicio lucrare masonică, doar de temerea că planeta nu va reuşi să hrănească din resursele proprii creşterea demografică exponenţială.

O notă specială trebuie acordată documentariştilor cărţii, dar şi autorului care a reuşit să descrie, precum un peisagist de geniu, fiecare ungher al palatelor florentine. Detaliile sunt de mare forţă, de te fac să crezi că până şi pietrele iau parte la acţiune.

Cartea te ţină în priză până la final. E o capodoperă a genului impropriu numit bestsellers.

Order Inferno Preţ @ RON69,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *