Cine poate judeca tinereţea legionară a părintelui Justin Pârvu?

Aud că în viesparul cotidian, Hotnews, Adevărul şi o necunoscută asociaţie de combatere a antisemitismului  au sărit ca picurate cu ceară în urma postării pe youtube a corului măicuţelor de la Mănăstirea Petru Vodă, care şi-a permis, fără ucaz de la „preacuvioasele” instituţii, să-i cânte neobositului părinte Justin Pârvu: „Sfântă tinereţe legionară”, la împlinirea venerabilei vârste de 92 de ani. Ceea ce nu e interzis e permis, nu? Ştiţi vreo lege care să aresteze internetul, în vreo ţară democratică?

Părintele Justin Pârvu a ispăşit o pedeapsă de 17 ani în puşcăriile comuniste pentru crezul său în Mişcarea legionară. Comuniştii i-au dictat tăcerea. A scăpat din cele mai grele torturi, din cele mai abjecte calomnii, s-a ţinut drept în viaţă şi a ajuns la 92 de ani. Măicuţele de la mănăstirea pe care o păstoreşte cu atâta har i-au cântat cântecul tinereţii sale. Cine sunt procurorii care îl vor arestat a câta oară pe Radu Gyr?

Suntem datori să ne apărăm jertfa de sânge şi putem singuri să ne recunoaştem greşelile trecutului. Nu trebuie să vină nişte spadasini ai lui Politically correct să ne spună ce să ascultăm.

S-au făcut erori. Recunoaştem. Dar nimeni nu a fost judecat, condamnat şi trimis la închisoare pentru uciderea a aproape jumătate de milion de români în temniţele bolşevismului criminal. Noi nu avem dreptul să ne ţipăm disperarea?

„Ridicăte, Gheorghe, ridicăte, Ioane! Nu pentru-o lopată de rumenă pâine, nu pentru patule, nu pentru pogoane, ci pentru văzduhul tău liber de mâine

Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane…”

Periprava, Sighet, Râmnicu Sărat, Gherla, Piteşti sunt locurile de martiriu ale neamului românesc. Ecoul din ziduri nu poate fi stins, oricâte fandacsii ar face urmaşii torţionarilor sau gulerele apretate prin saloane străine. Durerea e sădită adânc în spiritualitatea care nu poate fi smulsă ca o măsea stricată.

La mulţi ani, Părinte Justin şi dă Doamne românilor consecvenţa ta!

Mişcarea legionară nu a fost condamnată în Procesul de la Nurnberg

Scris de Marius Ghilezan

Marius Ghilezan a publicat prima carte în anul 2000. "Cum să reuşeşti în viaţa politică", apărut la Editura Active Vision, A scris primul roman sportiv post-decembrist, „Furia” (Editura Humanitas, 2005), inspirat din viaţa unui suporter al echipei Poli Timişoara; a mai publicat eseurile: „Hoţia la români” (Editura Runa, grupul Corint, 2008) şi „ImpostURA – despre snobism şi puterea falsului”, Editura Corint. În 2012 a reeditat Manualul de campanie electorală – cu elemente de New Media şi a publicat volumul de versuri “Medi – cu ochiul sticlos” (Brumar). În 2014, cartea „Corneliu Coposu – 163 de vorbe memorabile” (Editura Vremea) şi “Anatomia succesului – Marius Ghilezan de vorbă cu Dorin Sarafoleanu” (Editura RAO). Este coautor al cărţii "Idolii forului". A publicat peste 10.000 de articole în "România liberă", "Luceafărul de dimineaţă", "Timpul," Revista "22", "Dilema veche", "Timişoara," "Evenimentul zilei", "Cotidianul". Este coordonatorul site-urilor: bookiseala.ro, buchiseala.ro, happymed.tv

15 Responsesto “Cine poate judeca tinereţea legionară a părintelui Justin Pârvu?”

  1. Cătălin spune:

    Aşadar, „argumentul forte” este: „Nu vă luaţi de legionari, că socialismul a ucis mai mulţi oameni”?

  2. Stoica Rodica spune:

    Cel care a simtit in nari secunda de secunda timp de 17 ani,suferinta impregnata in catacombele inchisorilor comuniste pentru crezul sau,se numeste Justin Parvu.
    Parintele Justin Parvu a implinit 92 de ani…de tinerete legionara.
    „La multi ani Parinte al verticalitatii!”In corul maicutelor,intrevad corul mamelor zilelor noastre puse in imposibilitatea de as putea alimenta copii.Sunt milioane de femei de buna credinta puternic afectate.

  3. florin spune:

    Dumnezeu sa-i judece pe tortionarii care au pensii mari si care calca pe victime pozind ele in victime.Capitanul a creeat o legiune bazata pe credinta in Dumnezeu, Horia Sima a murdarit crezul iar evreii sa isi vada de Israelu lor.

  4. Grigore.Decebal spune:

    Rusine sa va fie!
    N-ati invatat nimic din istorie !
    Legionarii au singe pe miini, nu numai cel evreiesc, de care nu va pasa, dar ssi singele prefectului de iasi, al lui Duca si al lui Nicolae Iorga, ca sa vorbim numai de nnumele cele mai cunoscute.

  5. Olga Alexandra Diaconu spune:

    PĂRINTELUI MONAH IUSTIN PÂRVU

    Sfinţenia-i blândeţe, iubire-nţelepciune
    sfinţenia-i lumina ce ne pătrunde-n sine
    Sfinţenia-i durerea ce trece în destin
    şi toate sunt cuprinse-n Părintele Iustin

    De poţi să îi treci pragul,
    devii tu bucurie
    şi te ridici în slavă
    şi clipa-i veşnicie

    Privesc cum miruieşte privirea ta prea clară
    ce trece şi prin ziduri spre Poarta cea stelară
    Părinte, miruieşte păcatele, le unge
    să pot să simt iubirea prin carne cum străpunge
    Să fiu un foc nestins
    să pot să simt în mine
    Învingătoru-nvins
    Să pot să simt în mine
    cum te ridici la Cer
    şi toate în jur piară
    în duh ca să nu pier.

  6. horia spune:

    Va grabiti sa va indignati, domnule Ghilezan. Faptul ca are 92 de ani nu scuza deloc ridicolul omagierii prin cantec legionar. Dimpotriva potenteaza acest ridicol si arata din nou ca batranerea nu are nimic de a face cu intelepciunea.
    Atentie si la felul in care sugerati ca miscarea legionara nu ar fi o miscare criminala. Sunt periculoase aceste legitimari, facute chiar si numai din varful condeiului, ale unei miscari extremiste, fanatice si programatic ucigase.

  7. Ana lui Ion spune:

    Felicitari pentru articol !Desii e scurt , spune multe despre trairi ratacite in zilele globalizarii noastre . Cine mai vorbeste azi despre Radu Gyr,patriotism,credinta, crez ( nu neaparat cel religios) ? Nu este „cool” , nu-i asa?

  8. Ilă Citilă spune:

    doar in totalitarism se pedepsesc vinovăţiile colective. Dacă eşti coleg de partid cu unul care a ucis înseamnă că prin deducţie esti şi tu criminal?
    In democraţie fiecare trebuie judecat pentru faptele sale

  9. horia spune:

    Domnule Citila,

    Cantecul „nevinovat” la care va referiti contine un indemn clar la crima: avem gloante pentru tradatori.

  10. Ilă Citilă spune:

    „De fulgere să piară, de trăsnet şi pucioasă,
    Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
    Când patria sau mama, cu inimă duioasă,
    Va cere ca să trecem prin sabie şi foc!”
    (din Imnul naţional
    Deşteaptă-te române!)

  11. horia spune:

    🙂 Ce vreti sa dovediti? Ca si imnul tarii contine instigare la crima? Din exemplul dat nu reiese chiar asta. Diferenta dintre cele doua tipuri de imprecatii este cea dintre blestem si amenintare cu moartea.

  12. Mihai spune:

    Domnule, o organizatie de 1 milion de oameni, din care sub 1% a comis infractiuni este criminala? O organizatie care a dat mai multe victime decat a provocat este criminala? Sau sunteti doar prost-informat?

    Sunt zeci de poezii in operele marilor nostri poeti care „incita la crima”… Nu vedeti cat sunteti de penibil?

  13. ENORIAŞ spune:

    Lăsaţi monahii în viaţa LOR.
    Citiţi Biblia, Vieţile Sfinţilor, şi apoi vă trece cheful de a scrie de dragul de a vinde maculatură.

  14. Dr. Gheorghe Plesea spune:

    Unul din cei de maisus scria de miinile patete de singe……Asta s-a intimplat dupa ce Horia Sima, agent al sigurantei carliste, a imprimat un caracter violent miscarii, tocmai pentru a o compromite.

  15. ionut spune:

    Toate activistele cu fete de chitre si toti cateii rosii latra slugarnici la comanda stapanilor lor din umbra, provocand scarba romanilor romani (nu romanilor cu cetatenie romana obtinuta, ale caror sentimente ptr tara asta se vad cu ochiul liber)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *