Ernest Hemingway – Moarte după-amiaza

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1954

pentru măiestria artei narative, foarte recent demonstrată în “Bătrânul şi marea” şi pentru influenţa pe care a exercitat-o asupra stilului contemporan

Moarte după-amiaza (publicată pentru prima dată în 1932) este aproape un documentar, în modernitatea și imagistica sa, despre un spectacol-ceremonie, tragic și revelator.
Este un volum nonficţional în care Hemingway descrie și explică aspectele tehnice ale acestui ritual, intensitatea impresionantă, spirituală, și frumusețea clasică a luptei dintre un om și un animal. Văzute prin ochii lui, coridele devin o artă, un balet cu o coregrafie specială, cu artiști stranii, de la amatori, la maeștri ai grației și vicleniei. Iar în stilul tipic al lui Hemingway, această istorie grandioasă a luptelor cu tauri devine pe parcurs o meditație asupra naturii lașității și curajului, asupra aventurii și morții, adusă  la viață de comentariile sale abrupte.

Order Moarte după-amiaza Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *