Bob Wylie&George Galloway – Prăbuşirea. Ceauşeştii şi revoluţia română

Prăbuşirea în mod captivant spune povestea despre exact cât de grotească şi bizară devenise dictatura românească, universal cunoascută pentru Securitatea ei în haine de piele şi grozăvia copiilor ei bolnavi de SIDA. În fruntea dictaturii era Familia Regală Roşie, cei doi Ceauşescu, singurul rege şi regină comunişti din lume.

Prăbuşirea în mod elocvent descrie această cea mai curajoasă şi ucigaşă revoluţie anticomunistă, de la începuturile sale în eroica Timişoară până la triumful ei în Piaţa Palatului, Bucureşti cu dramatica fugă cu elicopterul a dictatorilor de pe terasa de pe acoperiş şi şocanta realitate a sfârşitului lor, doboraţi de gloanţe.

PRĂBUŞIREA face cronica urmărilor violent contestate , a afirmaţiilor şi contraafirmaţiilor din partea câştigătorilor şi învinşilor revoluţiei şi conţine interviuri cu membrii supravieţuitori întemniţaţi ai familiei Ceauşescu. A fost o revoluţie adevărată sau o lovitură de stat prioritară? Unde sunt ci de la Securitate acum şi în ce direcţie este condusă România? Cu ascuţita perspicacitate şi în bogat detaliu, PRĂBUŞIREA ajută să se răspundă la aceste întrebări care persistă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *