Tadeusz Dolega Mostowicz – Vraciul. Profesorul Wilczur

Profesorul Wilczur, o somitate în lumea medicală, este un chirurg dăruit, extrem de apreciat în mediul său, atât de pacienţi, cât şi de ceilalţi medici. Operaţiile sale sunt întotdeauna efectuate cu succes, motiv pentru care, pe lângă admiraţie stârneşte şi invidia unora dintre colegi. În timp, pe unul dintre aceştia va ajunge chiar să-l salveze de la moarte.

Din păcate, meseria pe care o practică îi răpeşte o foarte mare parte din timpul pe care l-ar putea petrece cu familia, căreia îi este totuşi foarte devotat şi pe care o iubeşte tot la fel de mult pe cât iubeşte medicina. Într-una din zile, după o intervenţie chirurgicală foarte complicată, profesorul Wilczur ajunge acasă încărcat cu cadouri pentru soţia şi fiica sa, însă descoperă că acestea îl părăsiseră. Cuprins de disperare, începe să le caute peste tot în jur şi, negăsindu-le, intră într-un bar unde se cufundă în băutură şi unde este bătut şi tâlhărit. A doua zi se trezeşte fără memorie şi fără acte. Incapabil să-şi amintească vreun amănunt legat de viaţa sa de până atunci, profesorul începe o viaţă nouă, muncind pe unde apucă. Ulterior, descoperă că poate salva vieţi pe căi medicale, neexplicându-şi de unde ştia ce trebuie să facă în acest sens. Mai târziu, viaţa îl aduce faţă în faţă cu fiica de care fusese despărţit fără voie, dar pe care nu o va recunoaşte cu uşurinţă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *