Peter Cairo – De ce eşuează un CEO

Cele 11 comportamente care vă pot devia ascensiunea către vârf şi cum să le controlaţi

Dacă vreunul dintre următoarele comportamente vi se pare tipic pentru dumneavoastră sau pentru vreunul dintre colegi, păziţi-vă!

David L. Dotlich şi Peter C. Cairo vă prezintă aici cele mai frecvente caracteristici ale directorilor executivi de top care au eşuat, precum şi modalităţile prin care puteţi evita aceste manifestări:

Aroganţa: dumneavoastră aveţi dreptate şi toţi ceilalţi greşesc.

Melodrama: vă poziţionaţi mereu în centrul atenţiei.

Volatilitatea: starea de spirit vi se schimbă brusc şi imprevizibil.

Precauţia excesivă: următoarea decizie pe care o luaţi poate fi prima.

Neîncrederea constantă: vă concentraţi asupra aspectelor negative.

Detaşarea: sunteţi rezervat şi deconectat.

Manipularea: consideraţi că regulile sunt doar simple sugestii.

Excentricitatea: e distractiv să fiţi diferit doar de dragul atitudinii.

Rezistenţa pasivă: tăcerea dumneavoastră e greşit interpretată drept acord.

Perfecţionismul: faceţi corect lucrurile mărunte, însă le rataţi pe cele importante.

Dorinţa de a plăcea: vreţi să intraţi în topul popularităţii.

„Aceasta e o carte bazată pe experienţă. Autorii au lucrat ani de-a rândul cu mulţi dintre directorii executivi de top şi cu numeroase corporaţii din lumea întreagă, prin urmare scriu având o perspectivă pătrunzătoare asupra comportamentului uman în mediu organizaţional. Ei înţeleg atât motivele pentru care liderii eşuează, cât şi pe cele datorită cărora ating succesul, iar această înţelegere este evidentă în exemplele redate în carte şi în sugestiile pragmatice oferite.“

Ram Charan

 

„Cartea de faţă reprezintă o contribuţie importantă, chiar fundamentală, adusă literaturii de leadership, pentru că spune nişte lucruri adevărate din punct de vedere empiric şi importante din punct de vedere pragmatic. Volumul identifică tendinţele comune pentru liderii care eşuează în carieră şi care vor provoca, astfel, daune considerabile organizaţiilor pentru care lucrează. Orice persoană interesată de eficienţa organizaţională, în general, şi de leadership, în particular, va constata că această carte e nepreţuită.“ (Robert Hogan)

Order De ce eşuează un CEO Preţ @ RON29,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *