Iris Murdoch – Castelul de nisip

castelul-de-nisip_1_produsRomanul Castelul de nisip debutează în atmosfera liniştită, de rutină cotidiană, a familiei lui Bill Mor, profesor britanic, trăind în împrejurimile Londrei alături de soţia sa, Nan, şi de cei doi copii ai lor. Mor şi-ar dori nespus o schimbare, poate să intre în politică, însă soţia sa este un spirit sceptic, manipulator şi încăpăţânat.  şi, în fond, căsnicia lor de peste douăzeci de ani nu scoate la iveală decât un amalgam de resentimente, convenţii verbale şi temeri. Iar viaţa pare că va continua aşa la nesfârşit. Păna cănd o tânără pe nume Rain Carter soseşte în orăşelul lor să picteze portretul directorului şcolii particulare la care preda Mor.

Întâlnirea celor doi declanșează o intrigă complexă, ce îmbină dragostea, vinovăția, magia, arta și ambițiile politice. Copiii adolescenți ai lui Mor și mama lor luptă discret, dar fără milă împotriva invadatoarei. Directorul, el însuși fermecat de pictoriță, îl sfătuiește pe Mor să o ia pe Rain și să fugă în lume. Dar care ar fi oare consecințele acestui gest?

„Iris Murdoch are un talent extraordinar de a privi complicatele relații contemporane ca pe niște tragicomedii. Iar dacă acest lucru nu-i deranjează câtuși de puțin pe privitorii care asistă la spectacol, protagoniștii, dimpotrivă, au parte de momente grele, alternând episoade înlăcrimate și hilare.” (The New York Times)

De acelaşi autor

Maşina de iubit, cea sacră şi profană

Order Castelul de nisip Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *