Grigore Cartianu – Crimele Revoluţiei

Prin volumul „Crimele Revoluţiei„, Grigore Cartianu aduce argumente în plus la teza sa din prima carte Sfârşitul ceauşeştilor, prin care demonstrează cu proba martorilor că revoluţia română a fost profund influenţată de către agenţii KGB. Publicistul care a vândut peste 85.000 de cărţi din prima ediţie, face o incursiune necruţătoare în trecutul României, investigând o galerie întreagă de diversionişti ai Revoluţiei: „Ion Iliescu, Silviu Brucan, generalul Nicolae Militaru. Plus linia a doua: Cico Dumitrescu, Mihai Lupoi, Dan Marţian, Alexandru Ştark, Teodor Bratesş George Marinescu. Plus generalii sovietofili reactivaţi de Militaru chiar în acele zile de foc. Plus zecile de mii de «turşsti» sovietici aflaţi în misiune în România”, mărturiseşte autorul.

Grigore Cartianu afirmă: „Dacă m-aş ocupa doar de prezent, mi s-ar spune: vai de capul tău, nu eşti în stare să elucidezi nici acum, după 21 de ani, misterele Revoluţiei. Mă pasionează şi trecutul, şi prezentul în aceeaşi măsură.

Atâta doar că de prezent se ocupă o armată de specialişti, iar de trecut – aproape nimeni. şi nu e vorba despre un moment oarecare din trecut, ci despre cel mai mare măcel din România ultimilor 50 de ani.

Vă reamintesc cifrele reci din decembrie ’89: 1.116 morţi şi aproape 5.000 de răniţi. O crimă în masă, comisă de ucigaşi cu sânge-rece.

Aceştia s-au folosit de fantoma lui Ceauşescu pentru a umple ţara de cadavre. Scopul? Puterea. S-au căţărat pe cadavre ca să ia puterea.

Cuprins:Crimele Revoluţiei”

– Marea Revoluţie Sovietică din Decembrie
– Ei au tras în noi după 22!
– Generalul Militaru, spionul ucigaş
– Ultima zi la editură, întâia noapte la Putere
– Brucan, ideologul minciunii
– Lupoi şi biscuiţii GRU
– Voican, revoluţionarul Securităţii
– Atacul atomic al lui Cazimir Ionescu
– Cico, supremul impostor
– Sibiu: Operaţiunea „securisti = teroristi”
– Diversioniştii de la TVR
– FSN, made în URSS
– Masacrul de la Otopeni
– Chemarea trupelor sovietice
– Nicu Teroristu’
– Cazul Nuţă – Mihalea
– Moartea lui Trosca
– Libienii din Pantelimon
– Turiştii sovietici de la Valea Rea
– Cadoul otrăvit al Revoluţiei: KGB-ul la putere
– Moartea vine în pantaloni scurţi

Fragment: Crimele Revolutiei, Grigore Cartianu

„Ion Iliescu a plecat din Casa Scînteii mult dupa fuga lui Ceausescu. Prudent, el a vazut la televizor deschiderea Televiziunii, cu sceneta Caramitru-Dinescu. A dat câteva telefoane si a plecat.

În câteva ore, „emanatul” a bifat punctele esentiale în dobândirea puterii: TVR, MApN, sediul CC al PCR. Plus consultari telefonice cu sovieticii.22 Decembrie 1989, ora 12.09. Ceausescu era evacuat cu elicopterul de pe sediul CC al PCR. În zona celor care „lucrau” pentru înlaturarea regimului se astepta semnalul.

El a venit prin Televiziune: „Dictatorul a fugit!”. Era asteptat noul lider, înlocuitorul lui Ceausescu. Câtiva stiau cine este si ce hram poarta. Cei mai multi au fost nevoiti sa-l accepte. Si asta pentru ca lucrurile erau deja clare. Complotul lucra si astepta momentul. La fel si Iliescu, director al Editurii Tehnice, care în acea dimineata, de 22 decembrie 1989, se afla la slujba.

Aparent, ca orice „om al muncii”. Potrivit propriei declaratii, în dimineata zilei de 22 decembrie, Ion Iliescu se afla în biroul sau de la etajul 7 al Casei Scînteii.

Venise la serviciu ca într-o zi obişnuită, cu tot cu coloana de securişti care îl supraveghea. Micile neplăceri ale vieţii de complotist…”

De acelasi autor:

Sfârşitul Ceauşeştilor

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

77 Responsesto “Grigore Cartianu – Crimele Revoluţiei”

 1. vasea spune:

  Sint multe ciudateni….greu de explicat, sa spun mai bine fenomene ciudate in toata treaba, toate declansate dupa plecarea lui Pacepa…c-am toti aliati ce au urmat nu vor sa auda de flota a-6-a, nu vii se pare o cidatenie prea mare….pot spune ca s-au comportat ca dusmani inversunati a-i flotei, cum de s-au aliat tocmai cu Rominia, mai ales ce-i africani..salbatici lumii…de unde si pina unde…ciudata treaba. Unde a ajuns Rominia o tara dominata de salbatici, iata rodul munci omului cu sula in coaste, de aceia rideau ei. Auzi K.G.B.-ul si turismul . Voi nu vedeti ca nu vor sa dea nici un dosar…totul este inchis pentu ei si au motive serioase. De actualitate nu doresc sa stiu s-au de UE, fraeri platesc…nava parada sa va saturati. Ce au de au disparut fara urma clienti nostri….nu vor sa ne mai supere….oare asa sa fie. Va veti convinge ca in fapt omul cu sula in coaste este o mare javra oribila ce a devenit insuportabil. Sa tot vehiculat zvon ca ,,tovarasul si tovarasa sint bolnavi rau de tot dar nimeni nu stie ce boala au avut…de-cit mistouri stiti voi ce fel de mistouri circulau..l-am gasit si pe acestea le veti gasi si voi sigur. Ce spun lei nu se duc in Ucraina sa-lomoare pe Pacepa s-au au renuntat nu mai au spatele asigurat, ce bumbaceala vor lua pina spun tot, vai si amar de capul lor. Merita .

 2. vasea spune:

  Nu comentez situatia din Ucraina nu face parte din program ,cind te ocupi de multe nu iese nimic, afost doar o rematca si o mica atentionare….de incurajare perntu oameni omului cu sula in coaste…??? corect ?…puterea rusilor incet devine o amintire. Problema este ca au tocat pe multi cu tot cu famili si rude aici este marea durere , sint foarte multi nevinoati…multi extra ordinar de multi…voi cauta sa inteleg sensul acestei absurditati jalnice….fara nici cea mai mica exagerare….au dorit sa stearga in totalitate orce urma posibila s-au presupusa mai ales presupuse aici au intrt cei nevinovati iau determinat sa devina vinovati i-au fortat prin metode insuportabile de hartuire..au tehnici in acest sens din belsug….Va intreb unde au disparut acesti criminali sadici si culmea cu pretenti caraghioase. probabil sinteti in asentimentul meu ca treaba trebuie terminata cum trebuie…fara menajamente.

 3. vasea spune:

  Ceva au ….dar nu stiu exact ce ????,,ceva i-a apucat..incep sa turbeze…ceva au….poate aflati voi,ce ia apucat.Ei cred ca sintem singuri ce ii asteapta la cotitura..nici nu banuesc ei citi tremura de furie, nu spun de cit ..valei..valei valei..semnicativ nu gluma, sint intrdevar prosti de cred ca noi sintem singuri..ce-l putin noi sintem pasnici si nu colaboram cu grupurile ..cu ce-i zecii de mii tocati nu gluma..ar fii prea riscant sa ma asociez ..nu mi-ar rezolva problemele mele,din potriva mar complica mult si inutil, total inutil. In tot cazul Pacepa a fost super i-a dedectat in ultima secunda,merita toate laudile, este de laudat a fost genial..am tot respectul pentru reusita lui in ultima secunda si multe treburi a salvat..foarte multe, si ce rasplata a primit lau cautat atitia ani sa-l omoare..culmea..este urita treaba.Da incredibil KGB si turism…turisti KGB-ului,delegati oficiale …culmea la nivel inalt iar acum nu se mai stie nimic, nimic,ce poti sa mai spui te crucesti cu timpenile considerate secrete de stat ,culmea..daca voi ii mai considerati oameni sanatosi la cap eu nici vorba de asa ceva, cert este ca ne-au considerat timpiti sa-i credem.

 4. vasea spune:

  O analiza atenta evidentiaza clar indepartarea tutturor partenerilor seriosi ai natiuni romine,o izolare prosteasca , intrind in contact direct cu adevata mafie mondiala….nu cred sa gresesc, caut sa-mi explic ce au dorit sa faca de fapt,….cautind am dat peste alianta mondiala tiganeasca,la care nu-i dadusem atentie…o tratam o gluma de prost gust,si totusi…..,caut insistent sa-mi explic ce au dorit sa faca in fapt fiid-ca indiscutabil rezultatele sint palpabile pentru toti.Nu am reusit sa aflu de ce goala s-a inbolnavit soti Ceausescu in 1980 si de ce s-au izolat fata de rude,nimic serios si explicabil, se vorbesc doar timpeni colosale.Nu se poate trebuie sa stim exact ce sa intimplat, vad ca refuza sa mai apara ,nimeni nu-i mai vede in public s-au dat la fund total….este o tactica si aceasta tipica…numai ca zecile de mii de famili tocate nu poate sa-i ierte si probabil nu au scapare…este treaba lor in exclusivitate ..vor primi exact ce au facut si o merita…sint treburi ce nu se iarta indiscutabil trebuia sa se astepte.Eu nu fac recomandari in acest sens decit in situti deosebite…este normal..nu uit ca sint criminali sadici in numele datoriei patriotice maninca rahat ei.Sint probleme revoltatoare peste orce asteptare orcit de pasiv si neutru ai fii.Sint treburi deosebit de serioase trebuie sa recunoasteti.

 5. vasea spune:

  Nimeni nu imi poate spune exact daca echipa de medici ai KGB-ului a fost intii la SOFIA la Ludmila s-au invers, din cite sa probat la SOFIA au fost in 1980, culmea ,culmea corespund datele ….iar coincidenta….mai ia mai lasatima cu coincidentele ca mam saturat. Problema este ca nici pe departe nu ne pot frairi …nu le merge ,actiunile au fost toate din topor si nici vorba sa le mai mearga. Am analizat sumar jaful national..este colosal sa creiat o adevarata anarhie a prostiei si hotiei.Ce virus au cuntactat soti Ceausescu in africa?????..asa sa zvonit de catre zvoneri..nimeni nu stie nimic..unde sint fisele medicale adevarate nu cele false a celor doi. In opinia mea se complica mult acesti criminali prin ascuderea lor,isi complica singuri situatia mult de tot, trcind timpul complicatile se maresc si riscurile cresc enorm. Zecile de mii implicati sau nu cu Pacepa isi pierd rabdarea vizibil au ajuns de mult la limitile rabdari…nu le cunosc intentile si nici nu doresc acest lucru …legal au tot dreptul sa riposteze dur poate mai mult decit dur. Se pare ca stau excelent cu indentificarile..este normal sa nu-i scape din ochi si sa-i pasca continu. Problema mea este ca nu reusesc in totalitate sa le clarific. Ce am clarificat exact este ca pentru actiunile din capitala au folosit oameni din alte orase si invers este un exemplu..acesta a fost mecanismul ce ingreuna clarificarea…si toti sint de acord cu constatarea…asa este. Le este frica sa mai apara in public …stiu acest lucru vor sta ascunsi pina ii prind nu au soluti alternative..nu te poti juca cu zeci de mii de famili tocate multi nevinovati aici este durerea mare.Au renuntat la omorirea lui Pacepa ????

 6. vasea spune:

  U stiu in ce stagiu sinteti voi ,eu am ajuns la capitolul ,,Metode Moderne De Exterminare,,si mai doriti sa va de-a si dosarele ..nici odata nu vor face asa ceva. Copii,batrini adolescentii, au fost supusi la metode diabolice de exterminare, au lost sedatati-drogati cu substante speciale sintetice un fel de droguri extrem de periculoase si fatale ,, pot spune oameni terminati ce merg pe piceoare, acest capitol este devastator ce criminali , ..da un fel de droguri…ani si ani in sir practic i-au tinut drogati..zecii de mii…spuneti si voi ce metode au putut folosi …nici odata nu vor scoate evidentele consatarile si dosarele oameni-robati avem,, fara glume s-au exagerari stiti ca am grja sa nu cad in aceasta stare, elementul de baza a fost flota a-6-a, de acum lucrurile se clarifica si luativa adio de la dosare nici morti nu le vor scoate.

 7. vasea spune:

  Asa dar acum se intelege bine de ce nu vor apare nicii odata adevaratele dosare secrete, avind elementele de baza si cele determinate ale situatiei creiate in 1979, totul se clarifica perfect….furia bolnava cu care s-au repezit asupa celor banuiti ca ar fii oamenii flotei a-6-a, a fost de ne imaginat,cuvintul salbatici este putin spus. Pote aflati voi ce fel de substante -droguri au folosit, este deosebit de important ,eu am ceva dar nu este suficient, sa tii drogati copii ,batrini ,adolescenti sa iti bati joc de ei in asa hal este de nertat, asemenea crime nu pot fii date taceri si iertari ,din acest punct de vedere sint intr-un totul de acord. Luati-va adio de la dosare nu le veti vedea nici odata.Retelele lui Imre si a celorlanti, un dezastru interminabil. Este o treaba ce trebuie terminata..indiscutabil.

 8. vasea spune:

  Bine inteles ca incep intrebarile la care ma asteptam; Pacepa i-a dedectat s-au localizat in ultima secunda, a trbuit sa plece urgent…s-au ma rog…..Pacepa a plecat, corect ??? dar cu restul ce sa intimplat doar nu era singur…de unul singur, corect?? cu restul ce s-a intimplat si nu erau putini…corect????..cautati voi raspuns plauzibil, serios ,daca puteti, ce leau facut acesti criminali sadicii. Bine inteles ca nu se poate raspunde, s-ai vad daca pot raspunde….poate misteriosi criminali au un raspuns. toate elementele de baza sint cunoscute ,elementele generatoare ale adevaratei tradari …sa va raspunda ,,,patrioti,,,jafului si a crimei. Acum sigur stiti cine sint cu adevarat ? s-au nu? Hai ca nici vorba sa stiti exact, o bijbiiti…este ? Citi nu au rezistat si s-au sinucis?…in fapt acesta era scopul drogari …sinuciderea,,,Capitolul Metode Moderne de Exterminare este corect. Metoda drogari are bine inteles faze diferite si probabil substante diferite total ca si efectele de alt fel. Mai visati si acum sa va dea dosarele secrete? Luativa adio de la ele, doar o minune sa se obtina . Eu leam spus ei au ris..uitind ca siguranta de sine nu-i a bine…Hai ca nu stiti cine sint facem pariu? V-am spus doar ca din trei unul tradeaza, unde am gresit?…cite josnicii am gasit eu dar banuesc ca si voi aveti suficiente. Incep intrebarile mult asteptate pentru,,patriotii,,,neamului…era si timpul criminalilor oribili. un aspect important ,,nu mai rid ,l-ea trecut risul, datile si voi ceva sa rida iar ..numai ca dupa acest ris ….sar putea sa fie ultimul ris. Deci Pacepa a plecat cu resul ce sa intimplat?…

 9. vasea spune:

  Pot spune ca 2011 este un an bun pentru mine am reusit sa leg un numar mare de piste ce erau imposibil de inteles si explicat,procentul este semnicativ ,este bun merit o pauza. Desi stiam de furia acestor criminali si ce reprosau victimilor nu stiam daca erau generale ,acum stiu erau generale. Ce urlau probabil vreti sa stiti, acesti salbateci;Asa C.I.A.——Flota a-6-a—Pacepa…..cu Pacepa…pastele vostru.Multi erau total surprinsi…dar nu aveau dreptul sa cricneasca..era cu adevarat turbati.Eu cunosteam bine aceasta treaba dar nu stiam ca-i generala.Am spus anterior daca 1989 este de ris sa-u cu ris, nu au fost vorbe la intimlare, au o semnificatie deosebita ,acum iati gasit sensul.In perioada 1979-1984 mulri au fost tinuti sedatati total cu aceste subrtante diabolce ce dracu or fii , dupa aceasta perioada erau toti leguma, lecuma de aici marele probleme de clarificre toti ce-i implicati nu mai stau nimic ,nimic decit foarte vag…va imaginati ce furie pe capul meu, eram furios nu gluma, nu mai stiam practic ce sa cred, eram total desorienat.Au revenit sportivi si bine inteles si stimulentele -dopjul, energizantele …ma rog sa le spunem asa. Politisti cofirma ca in perioada repectiva multi au avut accidente mortale , au paralizat, sa-u probleme psihice grave. La autopsi medici legisti au constatat unele probleme neclare, dar rapoartele au disparut imediat ,iar alti au fost considerati nebuni. Deci au existat dupa cum am banuit constatari clare, dar leu distrus. Politia a avut probleme mari de tot in perioada respectiva…banuiti si voi parca inebunise lumea brusc. Va imaginati ce arsenal detinea K.G.B.-ul, nui de glumit, ce substante erau, cite tipuri au folosit, probabil un arsenal chimic si biologic. Citi medici specialisti au fost detasati in Rominia greu de aflat, toate acestea erau dirijate de specialisti rusi.Am inteles bine sensul unor mutari la scara nationala. Cazul Ludmilei a accilerat clarificarea binisor, pot spune excelent. Era o harababura mare.In tot cazul era furie mare de tot , nebunie curata. In tot cazul aceste arme murdare au facut ravagi colosale ,bine inteles umane; accidente mortale ,sinucidesi, paralizii ,Alcolici peste noapte, bolnavi psihici etc.Stiu nu le place ..ce sa le fac doar i-am avertizat si nu odata, au fost siguri pe ei ….le-am spus si au ris.De actualitate ce sa spun ;poate iar tradati…ca de obicei..mai mult nu comentez este treaba voastra. sa stiti ca sint suficinti ce pot colabora dar o fac numai cu oameni ce prezinta recomadari deosebite si garanti solide ..banuiti ca eu le am, nici pe departe nu este o lauda.

 10. vasea spune:

  Nu prea gasesc cuvinte pentru ami exprima satisfactia -bucuria pentru 2011, in sfirsit incep sa inteleg si sa leg toate pistele ce pareau imposibil de inteles si conceput…practic de inebuneau.Cum a fost posibil ca medicii legisti ce au constatat in corpul mortilor anumite substante nocive si suspecte sa fie considerati nebuni, iar constatarile lor sa dispara? Sint atitea intrebari ce au inceput sa curga practic. Nu este exclus ca in capsulele de stimulente pentu sportivi si energizante continutul sa fii fost inlocuit cu aceste substante draconice. In tot cazul 1979-1984 a fost jale, multi au fost total nevinovati neavind nicii un amestec in toata nebunia declansata se pare ca au fost polite platite. Curios mi se pare ca oameni ce nu beau deodata devin alcolici, bolnavi psihic. Va imaginati ca multi eaveau masini si plecau cu familia sub influenta acestor substanti draconice, o moarte sigura pentru toata familia lor. Sint lucruri pe care le ocolesc fiind catastrofale ca oameni intregi la minte. Pare imposibil de stabilit prezenta aproape permanenta in tara a lui;Smirnov,lebedev, vladimir voronin ,carlos sacalu etc., pina la urma daca nu aflu eu veti afla voi. Probabil se merge pe varianta ;mortii cu morti ,vii cu vii,,. ….este foarte posibil si cred ca-i asa, dar stiu ce-l putin ce a fost si nu sint dus de nas, de niste borfasi ordinari.Sinteti probabil si voi satui de borfasi, nu merita atentie s-au luati in seama. Ne intebam , eu si cunostinte apropiate ;ce se intimpla ,ce avem …ce avem..nu este in ordine ce dracu se intimpla ca am luato razna cam toti…acum avem explicatile. Un individ sedatat -drogat cu aceste substante nu mai stie ce a facut unde a fost ,ce a spus s-au a semnat, practic perioada respectiva se sterge ramind evenimente sugerate ulterior perioadei in acest fel perioada este acoperita nu mai exita gol de memorie, este interesant procedeul, individul retine ce ia fost ulterior sugerat, de aceia spuneam ca sint treburi diabolice, multi au stat in delir pina siau recapatat contolul, ce-i deosebit de rezistenti cazuri extrem de rare. Aici este vorba de ani multi nui gluma,este treaba serioasa. Sezizati ca nu ma intereseaza Ceausescu numai cind anumite piste se leaga de ei, cind anumite piste te duc la ei nu ai ce face ca sa le clarifici, de alt fel asa este corect nu le poti ocoli din motiva prostesti este adsurd sa faci asa ceva sau sa dai satisfactie unor jigodi este si mai adsurd. Voi nu sezizati ca in fapt Sutul anti-racheta este o varianta a Laserului din 1968, deci penrtu mine nu constituie un elemet de comentaru sau de interes deosebit. Ce pot sa spun suplumentar ;Poate iar TRADATI ca de obicei ,nu Imre? Deci actualitatea nu are elemente de luat in seama.Scutul este un fel de frectie la un piceor de lemn…o simpla baterie neinsemnata…punct.Nu pierdeti timpul pretios cu aceste trebuti nesemnicative…este un sfat prietenesc ,ocupativa de arsenalul K.G.B.ului deosebit de draconic si periculos..sint diabolici cu adevarat si nu de acum au vechime nu gluma nici odata sa nui subestimati, dar asta nu inseamna sa ii menajam si sa creada ca ne este frica. Au facut ravaci mari . Imre si Pacepa tac, voi credeti ca scapati de explicati clare si precise dupa tot dezasteu creiat in mod deosebit de bandele lui Imre? Nu Pacepa a tradat sa fie clar, dar sint necesare toate probele, inclusiv prinderea bandelor lui Imre.Nu am dorit sa avasez aceasta solutie dar este inevitabila.

 11. vasea spune:

  Este tipica nesimtirea si tupeul…devenind insuportabili si enervanti.Cineva mi-a spus de cererile porcilor acelea ce cistiga ,ce avantaj au, ce le da, pentru montarea scutului pa-i au de ales; BALUBA s-au HUIA, daca insista le pot obtine pe ambele, tot ei cer dupa ce au tocat zeci de mii de famili, culmea sa nu-i dai de pamint. Ei urlau ca salbatici; C.I.A, Pacepa,flota a- 6-a de i-au ingrozit pe toti si iau drogat cu aceste substante diabolice pina ia terminat si acum nu sint probe…au disparut.. culmea. Cuvintul de ordine este; POATE TRADATII iar,CA DE OBICEI ..ca sa nu uite permanent trebuie sa le amintiti sa nu mai uite nici odata…permanent sa le amintiti. Probabil ii voi avertiza pe Anglo-Americani….nu stiu.

 12. vasea spune:

  Va intreb si voi ati uitat care au fost primele instituti atacate in 1989???…va amintesc eu;sedile BNR din tara, dupa care Porcul cu Sula in coaste a Legalizat jaful…da au legalizat jaful national, iar acum nu mai stiu nimic Porcul cu Sula in coaste spune ca a fost legal, iata cum se leaga toate pistele si firele, spunetimi ca nu este asa?….si tot ei cer in continuare culmea au si pretenti. Ce-i ce au fost tocati sa nu se gindeasca ca vor primi ce-l putin o felicitare ….nici la acest lucru sa nu va asteptati faceti parte din categoria pierderi colaterale, nimeni nu va dori sa scoata la lumina dosarele , absolut nimeni ,va avertizez sa nu va faceti iluzi pierdite, nu veti primi nici o felicitare ca simpla atentie …deci sper ca am fost inteles bine, iata de ce nu vreau sa ma implic ce-l putin pe moment…este bine sa lase supararea pe mine.

 13. vasea spune:

  Incredibil dupa ce au jefuit o natiune doresc sa circule la Anglo-Americani fara vize….referire clara la atacul sedilor BNR din tara……nu stu ce sa cred acesti banditi ii cred timpiti pe toti…tupeu peste orce limita posibila ….bandele Porcului cu Sula in coaste au prins curaj peste orce limita, daca lea mers in Rominia cred ca le merg peste tot…parca restul statelor nu au informati exacte si la zi…..tot ei vor urla Pacepa, CIA,flota a-6-a…dupa ce au legalizat jaful tot mai vor …parca ei nu stiu ce au facut cu ce-i implicati cu Pacepa,pe adevaratelea sa-u neadevarat si voi mai doriti sa scoata dosarele sa-si taie singuri creaca de sub piceoare….nu veti primi nici o felicitare dara mite alta ceva…obisnuitiva cu gindul acesta fiti siguri nu vor scoate un cuvint cind va veni vorba de asa ceva vor fii foarte ocupati cu probleme mari …..ma rog…este groznic dar trebuie sa fiti pregatiti si cineva trebuie sa o faca. Singura replica de actualitate este;Poate Tradati Iar, …ca de obicei , toti vor intelege bine avertismentul. Este adevarat au tocat fara descernamint, ca dementi ..criminali …acesta este adevarul. incearca ei timpeni grosolane dar sint in zadar lipsite de eficienta ..dar nu vor sa inteleaga odata toate aluzile lansate si avertismentele..vor spune ca se supara rusi …ei si? care este problema o iau in mina si o tin bine nu au alta alternativa ei insasi avind dureri de cap mari de tot nu gluma…cu toti au probleme mari.Auziti voi ce isi doresc…si ce pretenti au iti sta mintea in loc nu gluma.

 14. vasea spune:

  Nu nervozitatea, furia si supararea nu duce la bine..ce-i tocati tocati trebuie sa inteleaga bine cu cine au de a face …trebuie sa retineti bine atit timp cit ati fost drogati si inbatati rau de tot nu mai puteti retine ce ati spus ,ce ati scris sau ati povestit fiti siguri ca la un adica in loc de dosare veti primi aceste lucruri bine pastrate si conservate iar voi habar nu aveti de ele fiind sub influenta drogurilor si inbatari erati atit de inbatati si drogati . Fiti siguri de aceste treburi josnice ce le au pregatite si asteapta momentul potrivit sa le lanseze ,sint josnici. Cineva trebuie sa va anunte ca sa faceti ochi mari , conteaza mult sa le anticipati toate mutarile ce urmeaza numai asa sint dezarmati total si nu mai pot incerca josnicii de aceia au folosit aceste metode sa obtina hirti si declarati de acoperire legala in conceptia lor. Ginditiva ca ati stat drogati atitia ani nu-i de glumit ,ma rog sa le spunem droguri pina se clarifica ce dracu au folosit ca nu am reusit exact sa aflu, poate aflati voi, eu anul acesta sint pe deplin multumit oare cum…nu va infuriati ca asa nu merge….puteti face ce doriti va priveste ..dar nu-i bine asa. Nu vedeti ca-i considera pe toti prosti iar ei sint destepti lumi.

 15. vasea spune:

  Va inreb , cum este posibil ca ce-i cu BITELE sa le poarte si azi cu ei ,nu sa-u despartit de ele dar azi sint mai toti prisperi oamenii de afaceri si care ridica permanent pretenti, nimeni nu stie nimic ,nimeni nu ia vazut cu bitele in masini de 20 ani ,este posibil asa ceva???…da este la concret adica justitia nu este in tema?? hai sa fim seriosi, si lasati prostile si timpenile, au renuntat o zi la bite fara sa nu le aiba in masini…nu. Adica ce-i din extern nu sint la curent sint timpiti?…si tot mai se comenteaza? Toti sint in tema sint plectisitori si enervanti…porcul cu sula in coaste nu stie…parca nu mai el. Dar in 1981-1982 cind oameni KAG-ului umblai prin tara cu pistole de o jumatate de metru la briu, iar au uitat?????nimeni nu mai stiu nimic, nimic, cum asa? Pistoale tip Beria…..nimeni nu a auzit ,nu a vazut nimic ….hai ma lasatima in pace cu asemenea prostii. Iatava adevaratele dosare ascunse bine de tot iar restul statelor nu stiu sint prosti iar ei sint destepti lumii …asa se cred acesti dementi. Mai rideti daca puteti si mai ridicati pretenti si acum, trptat dar sigur va demonstrez multe..sa va demonstrez ca lucrurile nu stau asa cum doriti voi…PORCILOR, vor spune …vai se supara ei rusii si daca se supara ce pot face????porcul cu sula in coaste ce mai poate spune ?…vedeti cum ii demantez toate teorile??incet si sigur…va spune ca nu a stiut nimic si ca Ceausescu ia lasat …hai ca ar fii culmea culmelor..mai stii la ce te mai potii astepta , de nu se despart acesti oamenii de afaceri onorabili si prosperi de BITE nici o zii?.. raspundeti voi. Dracu va pus sa ma infuriati peste masura?…de ce nu fac aliante..nu-i clar?

 16. vasea spune:

  Din 1990 am urmatit o traba nu lipsita de interes; erau asteptate trenurile din exterior bande bine organizate puneau in cafea si sucuti SOMNIFERE SI droguri ,victimile se trezeau chear si dezbracati , nici actele nu le lasau, ce-i drogati puternic erau disi de o fetita ce-i facea declatati pe scurt , le semna procuri de donati sa-u vinzare la case si paminturi, erau documentati bine, dupa care dispareau ei erau aruncati pe undeva, pe scurt ce vreau sa demonstrez; citi au fost prinsi ,nici unul, sa facut liniste totala, cine a facilitat jaful???….ce mai poate spune porcul cu sula in coaste ????…jaful unei natiunii, indiscutabil dupa un plan bine prestabilit……, scopul lui 1990 ..jaful , jefuirea unui popor, nu toti am uitat , si nu am urmarit cursul evenimentelor. Dece indivizi cu bite nu au renuntat la ele, asteapta o noua diversiune in forta????, iata libertatea mult aclamata de ei , ne-a adus libertatea de a jefui si omori, ce mai poate spune porcul cu sula in coaste, nu a stiut tot / voi ce mai puteti spune il credeti???…Anul acesta a fost un an bun , excelent pentu mine dar un dezastru pentru ce-i implicati, mai am de treaba mult dar ma grabesc incet si sigur. Ce zici Imre???…nu ai stut ?…poate ,..ce sa spun dar greu de crezut.

 17. vasea spune:

  Sper ca ati inteles elementele de baza la bandele din trenuri……da tehnicile folosite au importanta deosebita; SOMNIFERE<SALE SPUNEM DROGURI<si stilul de actiune, deci erau pregatiti ,sa-u mai bine spus fusese pregatiti pentru acest gen de actiuni, erau instruiti in acest sens si aveau la dispozitie materialele necesare, bine coordonati, deci nu la intimplare sa-u actiuni razlete, in primul rend bine informati in zone mari, informatile exacte fac obect si tehnica folosita, motiv ce leam luat in atentie deosebita. Sint treburi serioase ce nu pot fii neglijate nici pe departe. Probabil nici prin minte nu va trecut sa puteti concluziona, punetile si voi cap la cap si trageti concluzile corespunzatoare.

 18. vasea spune:

  Am sa va spun ,,o gluma,, semnificativa; stiti care este culmea fericiri; sa te trzesti cu un pistol de o jumatate de metru in frnte si la timpla;; ei Imre si ceilalti cum a fost???

 19. vasea spune:

  Stiu nu place de loc ,,Culmea Fericirii,,nici mie nu mi-a placut,…..sa te trezesti cu asemenea treburi in frunte si la timpla,..este urit de tot sa nu spun mai mult….Dar pun Punct si o iau de la…capat…este o regula foarte veghe in gramatica …..nu-i cunosc vechimea dar in idei principale este corect. …….Pista Bitelor…deci; unde au fost confectionate…..,in CPL-uri,industria lemnului. -Cind si cine sint ce-i ce au conceput actiunea…..??? ..-Cine sint ce-i ce au coordonat actiunea confectionari si antrenari…???___Cind sa obtinut primul lot..??? ….primele prototipuri..??– Cind au fost distribuite masiv primele loturi , catre aceste detasamente???…..1988-1989- —Ianuarie -febrioarie S-au august-septembrie 1989..?—Cine sint primi care s-au echipat cu aceste bite si cind..?——Pista ma trimite iar la ani 1981-1982 ,ca dracu…nu reusesc sa inaintez de loc , am elemente ce ma obliga sa ma intorc…..sicrile sigilate si altele. –De ce sint si azi pregatiti , protejati 24 ore ,din 24.—Sint elemente ce ma trimit si la 1987. Iata o pista ce pare simpla si ineficienta ce complicati creiaza celor implicati …ce le pot fii fatala,..un element fatal. Este o pista ca lumea..ca lumea.

 20. glontul spune:

  Domnule Cartianu,

  Crimele Revolutiei este o carte foarte bine scrisa fiind extrem de documentata.
  Felicitari, in sfirsit exista cineva in Romania care a avut curajul sa spuna adevarul despre lovitura de stat asistata de rusi.
  Doua lucruri:
  1. Un pic cartea trebuia mai atent editata. Sunt multe greseli de editura.
  2. Vad un regret in carte ca armata a impuscat prea multi securisti. Eu cred ca trebuia sa impuste mult mai multi (si la nivel mai inalt) chiar daca unele treburi au fost razbunari personale sau de interes de putere, ca tot a cazut Uniunea Sovetica. Astazi erau mult mai putini business-men in Romania.
  Inca odata felicitari si multa sanatate,

  Glontul

 21. Manistul spune:

  Unde greşeşte Grigore Cartianu

  Urmarim cu interes anchetele ziaristului Grigore Cartianu de la Adevărul şi emisiunile de la B1TV despre Revoluţia din Decembrie 1989 şi despre asasinarea dictatorului Nicolae Ceauşescu de către agentura KGB reactivată de Moscova, pentru schimbarea de regim în România. Deşi, despre contribuţia agenturii GRU şi KGB şi conspiraţia lui Ion Iliescu de a îl răsturna pe Nicolae Ceauşescu au apărut o sumedenie de articole şi cărţi la începutul anilor 90, care pe mine m-au luminat atunci când mulţi le considerau de teoria conspiraţiei, abia acum la 20 de ani s-a trecut la o cunoaştere de masă şi mai aprofundată despre implicaţiile marilor puteri şi mai ales a Moscovei gobacioviste în înlăturarea cuplului prezidenţial comunist. Nu mai este azi nici un dubiu că Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Astaloş Măgureanu, Silviu Brucan, Vasile Ionel, Nicolae Militaru etc. făceau parte dintr-un complot pus la cale de puterea sovietică de a înlătura regimul lui Ceauşescu. Aici are dreptate Cartianu că teoria „emanatului” Iliescu din revoluţie nu mai ţine. Serialele din ziarul Adevărul sunt concludente şi nu doresc să le detaliez aici. De asemenea, editorialistul de la Adevărul are perfectă dreptate că aşa-zisul proces a lui Nicolae Ceauşescu nu a întrunit condiţiile unui proces legal şi cuplul prezidenţial a fost de fapt asasinat pentru ca Iliescu şi banda sa să pună mâna pe putere. Sunt de acord cu Grigore Cartianu că dintre cei 60 mii de turişti sovietici foarte mulţi erau agenţi KGB şi de Miliţie sovietică, fapt dovedit. E clar că într-o mişcare de mase revoluţionare se implică şi spioni străini. Cartianu evită să vorbească şi despre agenţii iugoslavi şi AVO care au operat la Timişoara sau Cluj. Preferă să-i demaşte numai pe cei ruşi. Pentru mine era clar, încă, din anii 90 şi Cartianu îmi confirmă aceasta că Iliescu şi camarila sa KGB-istă a înscenat în amiaza zilei de 22 decembrie 1989 diversiunea cu teroriştii pentru a crea haos şi a reuşi să-l asasineze pe Ceauşescu şi să pună mâna pe putere. E clar că Iliescu are mâinile pătate de sânge pentru a ajunge la putere. E vinovat personal de moartera a sute de civili nevinovaţi, mai mulţi decât înainte de fuga dictatorului. Sunt de acord cu editorialistul Cartianu că Ion Iliescu prin generalul Nicolae Militaru, agent GRU implicat în dosarele Corbii, a reactivat în fruntea armatei şi în funcţii cheie agenţi sovietici. Ceea ce mă face să nu fiu de acord cu Grigore Cartianu şi vreau să arăt unde el greşeşte şi nu este sincer: reabilitarea ofiţerilor Armatei Române, care au tras în plin în cetăţenii români, până în 21 decembrie 1989, care demonstrau paşnic pe străzile marilor oraşe şi cereau pâine şi drepturi civile. Mai mult, Grigore Cartianu apare tot mai des în emisiuni cu istoricul Alex Mihai Stoenescu, un cunoscut istoric apropiat, sau agent, al contrainformaţiilor militare, care în anii 80 a adus, prin spionaj, o fabrică de arme din Peninsula Scandinavia? Toate demascările aproape excesive a lui Cartianu din Adevărul şi de la B1 TV se referă exclusiv la agenţii sovietici şi la crimele înfăptuite de grupul Iliescu sprijinit de Moscova şi ignoră faptul tragic că ofiţeri ai Armatei Române au tras cu foc deschis în civili români la ordinul ilegal a lui Nicolae Ceauşescu. Îl mai şi invită pe g-ralul Stănculescu, care e direct vinovat cu g-ralul Chiţac de uciderea cu sânge rece şi cu mâinile pe trăgaciul propriilor pistoale a tinerilor revoluţionari de la Timişoara. În dezvăluirile sale, Cartianu parcă este un pion al contrainformaţiile militare să spele onoarea Armatei Române comuniste. Cu adevărat, Armata Română îşi poate spăla onoare, nu prin perdele de fum, care să acopere ofiţerii comunişti, care au tras din plin în tinerii români cu piepturile goale, ci prin scoaterea în faţa judecăţii parchetelor militare a ofiţerilor comunişti criminali. La Cluj, Călin Nemeş şi Lucian Matiş au fost împuşcaţi de ofiţerul descreierat Carp Dando, care acum trăieşte bine mersi cu o pensie nesimţită şi netăiată de premierul Boc, în cartierul Mănăştur. Iar familia lui Lucian Matiş e aruncată în stradă că nu mai are bani să-şi plătească cheltuielile de bloc. Armata Română indiferent de regim nu are dreptul să tragă în propriul popor. Ofiţerii comunişti, care au tras în marile oraşe în civili trebuie să plătească preţul crimelor înfăptuite. Nu au nici o circumstanţă atenuantă. Din păcate, Armata Română până în 21 decembrie 1989 era comunizată şi abrutizată să lupte împotriva propriului popor în loc să lupte împotriva inamicului extern.
  Vă dau un exemplu istoric în care Armata Regală Română a refuzat să tragă în propriul popor: La 3 septembrie 1940, într-un manifest care a fost răspândit în toată ţara, Horia Sima cere abdicarea lui Carol al II-lea şi porneşte o revoluţie, ocupând în mai multe orase clădiri publice după lupte cu jandarmi si cu armată şi provoacă pretutindeni demonstraţii, care cereau abdicarea. În Capitală, legionarii, ţărăniştii şi muncitorii reuşesc să ocupe Radio Băneasa si Palatul Telefoanelor si să antreneze populaţia în manifestatii neîntrerupte zi si noapte, din 3 septembrie până în 6 septembrie, cerând abdicarea regelui corupt şi criminal. Carol, care îi dăduse deja puteri depline lui Antonescu în schimbul angajamentului acestuia de a-i salva tronul cât si persoana sa şi a Lupeascăi, speriat de explozia unei grende, de focuri de armă si un incendiu în curtea Palatului Regal, precum si de zecile de mii, care cereau tot mai ameninţător ABDICAREA, îi cere generalului Coroamă, seful Gărzii Palatului, să tragă în manifestanţi. Generalul Coroamă îi răspunde ferm: Majestate, Armata Română nu trage în propriul popor! La acest refuz demn, Carol al II-lea abdică. Îl întreb pe Grigore Cartianu: De ce generalii comunişti Stănculescu, Milea, Chiţac, Guşe nu i-au zis lui Ceauşescu, când le-a cerut să tragă în poporul român: Comandante Suprem, armata nu trage în propriul popor?
  Dincolo de demascarea reală a “agenturilor” străine înfiltrate în Armata Română avem nevoie de o reanalizare a corpului ofiţeresc comunist, care a participat la uciderea cu sânge rece a civililor români nevinovaţi. Unii dintre ofiţeri de atunci, din decembrie 1989, au grade astăzi de generali sau pensii nesimţite. Pentru mine aceşti ofiţeri care au ucis români la revoluţie nu sunt demni să poarte uniforma Armatei Române, ci nişte criminali care trebuie să-şi plătească la Gherla păcatele pentru crime împotriva românilor.
  Ionuţ Ţene

 22. pop aurel spune:

  grigore cartianu te respect mult.

 23. Victor L spune:

  @Grigore Cartianu.,,Turistii” sovietici se plimbau prin Romania cu mult inainte de decembrie 1989.In noiembrie mi-am petrecut concediul in Gioagiu Bai si din 2 in2 zile veneau cite 2 autocare pline si erau cazati in acelasi hotel.Erau de tot felul: moldoveni,ucraineni,rusi….Cu cei din Azerbaidjan am stat o noapte in jurul focului de tabara dupa ce le-am cumparat o oaie de la sateni.Cu altii am stat la ,,sprit” si ascultam povesti despre Afganistan.S-a discutat si despre Basarabia si despre Gorbaciov,perestroika,si culturile de maci si despre droguri,in zonele pe unde ii dusese armata rosie.Toti erau militari,barbati,tineri.Unii stiau romaneste stricat dar ghizii stiau foarte bine si romaneste si Romania.Ghizii nu erau militari.In acea perioada am vizitat si Timisoara…la Ociko,tirgul de dumunica,de unde altii cumparau blugi si apoi ne vindeau noua in Muntenia la suprapret.Ce ma frapat era faptul ca femeile care vindeau erau foarte batrine si faceau ,,bijnita”,unde la noi batrinele se ocupau doar cu gradinaritul.In Timisoara pe vremea aia nu gaseai nici o camera de hotel libera.Se vorbea liber impotriva lui Ceausescu fara nici un fel de frica.2.In cartea Sfirsitul Ceausestilor scrii despre un ofiter care dupa ce a facut ,,revolutii”si Tigareta2 a disparut din tara.Iti spun eu unde de afla.Are o firma de constructii,ca catatean italian in Marea Britanie si-i merge destul de bine.Mult succes in continuare.

 24. Florin spune:

  Este perfect adevarat ca URSS dorea caderea lui Nicolae Ceausescu (lucru dorit si de SUA-conform intelegerii de la Malta). Este de asemenea cert ca au existat spioni si diversionisti ai KGB trimisi in Romania, sa äprinda scanteia”.
  Insa, despre implicarea lui Ion Iliescu in aceste lucruri nu exista nici o proba concreta! La vremea respectiva, el ocupa o functie nesemnificativa (director la Editura Tehnica) , pozitie din care nu avea cum sa cunoasca „dedesubturile”” luptei pe plan informativ din Romania!
  Este adevarat ca in timpul revolutiei a luat niste decizii cel putin dubioase si evident gresite: numirea tradatorului de tara Nicolae Militaru ca ministru al apararii, distribuirea de arme la civili, desfiintarea Securitatii, etc.
  Insa, toate aceste decizii nu le-a luat Ion Iliescu de unul singur, ci impreuna cu ceilalti membri ai CFSN.
  Istoricul Alex Mihai Stoenescu a zis ca are proba ca Iliescu ar fi cerut interventia trupelor sovietice! Nu a prezentat-o nici pana astazi. In plus, nici generalul Stefan Gusa si nici Iulian Vlad nu au sustinut niciodata acest lucru.
  Declaratia lui Ion Iliescu äm luat legatura cu Moscova si am spus cine suntem si ce vrem”” trebuie inteleasa in contextul de atunci: URSS era inca o mare putere, de care trebuia tinut cont! Situatia geopolitica a Romaniei era destul de tulbure, si era necesara o clarifica si a relatiilor cu URSS!
  Celebra declaratie „Ceausescu a intinat nobilele valori a socialismului”” trebuie inteleasa in contextul programului reformist a lui Gorbaciov. La vremea respectiva, multi- intre care si Iliescu- chiar credeau sincer ca perestroika poate reforma sistemul comunist! Mai tarziu si Iliescu- ca si multi altii- si-au dat seama de eroare facuta!

 25. Dashuri spune:

  Da, ai dreptate..da n-am vrut sa scriu chiar asa mult..ca ma lugesnc si monopolizez comenturile. Seara zic eu ca musai mancare calda. Dupa o zi intreaga de mers, oboseala, poate si vreme nasoala, macar o mancarica buna sa fie. De obicei la primus un pliculet de supa, apoi ceva …de la paste ready pasta..cu de toate pana la piufulgi de cartofi, etc. cu carnaciori si legume..sunt variante multe. Dimineata cereale cu lapte praf, tot de la primus si ceva chestii mai serioase. O leguma, un fruct..ce este pe-acolo. Mi-a placut mult seria articolelor. Recunosc ca am parcurs astea repede, dar pe nerasuflate. Mi-au mers la inima, si cu asta cred ca am spus totul.

 26. Anticomunist spune:

  Domnule Cartianu ….nu prea am inteles cu spectacolul din 89, poate le spuneti celor care au murit sau celor care au riscat viata, poate ne spuneti cine e regizorul ca poate nu mai stateam noptile la cozi sa luam un amarat de pui….ce functie ati ocupat in 89….tortionar la Timisoara sau tragator de elita la Bucuresti….si am inteles ca ati si tras cu arma….deci faceati parte din staful spectacolului in care AU MURIT OAMENI …MULTI OAMENI…cind ati impuscat vreun terorist sau poate un luptator pentru libertate? Vrem tot adevarul

 27. Manistul spune:

  Domnule Cartianu,
  Pamfletul Revolutiei este cu totul altceva decat Istoria Revolutiei din decembrie 1989. Toata lumea stie ca a fost o revolutie furata, numai ca dumneata, cel care la revolutie ai „impuscat doi teroristi, unul militian si altul securist”, pe care i-ai recunoscut „dupa uitatura”, (dupa cum ai scris la ziar povestea ta „eroica”) vrei ca revolutia sa aiba neaparat marca Cartianu, fara virgula! Nu iti este rusine ca, facand pe moralistul oltean, sa pui numele meu in cartea ta pamfletara, in urma „cercetarilor” facute de doi ciudati trimisi de tine prin tot felul de carciumi ploiestene de pe DN1, ajunsi in cele din urma bauti la sediul Asociatiei, ocazie in care „au incurcat inregistrarile”…? Pamfletul acesta poate o sa va coste bine, o data ! Nu-ti cer scuze pentru ca stiu din batrani: Neamul prost tot neam prost ramane! Si de aceea, nu poti intelege ce inseamna Manist ! Oricum, inseamna altceva decat un parasutist ajuns inginer nepracticant, apoi gangav stirist sportiv si ziarist pamfletar de „Adevarul”, autor de pamflete oltenesti, de ocara! Uita-te-n oglinda si dojeneste-te singur cand ii pui pe toti la gramada cu hotii! Chiar nu iti este rusine? Familia ta este mandra de tine? Ne vom intalni o data, cu cartile (documentele) pe masa! Ar fi trebuit sa stii ca adevarul amestecat cu rahat, tot rahat este! Si, in cazul Revolutiei si a eroilor revolutiei, oricat ai fi de meschin, unsuros si murdar, tot trebuie sa te inclini, domnule Cartianu!

 28. Manistul spune:

  CARTIANU – Aparent, Bun ziarist, dar UN MODEL NEDEMN ca Istoric – q.e.d. !
  Ref.: Pamfletele din “CRIMELE REVOLUTIEI” – autor Grigorie Cartianu ====
  Domnule Cartianu,
  Pamfletul Revolutiei este cu totul altceva decat Istoria Revolutiei din decembrie 1989. Toata lumea stie ca a fost o revolutie furata, numai ca dumneata, cel care la revolutie ai “impuscat doi teroristi, unul militian si altul securist”, pe care i-ai recunoscut “dupa uitatura”, (dupa cum ai scris la ziar povestea ta, “eroica”) vrei ca revolutia sa aiba neaparat marca Cartianu, fara virgula! Ffacand pe moralistul oltean, ai pus numele meu in cartea ta pamfletara, in urma “cercetarilor” facute de doi ciudati trimisi de tine sa afle “adevarul” prin tot felul de carciumi ploiestene de pe DN1, intervievand ospatarii, ajunsi in cele din urma, bauti, la sediul Asociatiei, ocazie in care “au incurcat inregistrarile”…? Pamfletul acela poate o sa va coste bine, o data! Am fost cenzurat continuu si de aceea nici nu-ti cer scuze, pentru ca stiu din batrani: “Neamul prost tot neam prost ramane!” Iata de ce nici nu poti intelege ce inseamna Manist !… Oricum, inseamna altceva decat un parasutist ajuns inginer nepracticant, apoi g… stirist sportiv si ziarist pamfletar de “Adevarul”, autor de pamflete oltenesti, de ocara! Uita-te-n oglinda si dojeneste-te singur cand ii pui pe toti la gramada cu hotii! Chiar nu iti este rusine? Familia ta este oare mandra de tine? Poate ne vom intalni o data, cu cartile (documentele) pe masa! Ar fi trebuit sa stii ca adevarul amestecat cu rahat, tot rahat este! Ca sa ajungi un “model”, aceasta nu se mai poate, pentru ca, prin Istoria ta pamfletara, ai ajuns un profitor ipocrit al revolutiei tale, de-acum …pamfletare! In cazul Revolutiei din decembrie 1989 si a eroilor revolutiei, oricat ai fi de meschin, unsuros si murdar, tot trebuie sa te inclini, domnule Cartianu! Am rabdat multe mizerii de la tot felul de ipocriti, pretinsi ziaristi, chiar daca cu dv. nu m-am intalnit niciodata! …
  Exista totusi o anomalie cu atitudinea dv., ceva ce nu-mi pot explica !
  Este incredibil cum, desi nu mai este o intamplare , pozitia publica a domnului Cartianu fata de alte subiecte, pe varii teme, inclusiv si din mai multe capitole de analize ale revolutiei, imi este in concordanta cu propria-mi atitudine, fapt deosebit de provocatoriu fata de “jurnalistul Cartianu” ! De aceea consider ca marea vina in unele aprecieri pamfletariste apartine erorilor si superficialitatii colaboratorilor dv., (asa-zisi cercetatori) tampiti sau infectati cu patimi nedemne!
  Admit ca, in presa libera, un Cartianu trebuie sa existe, dar nu un Cartianu batjocoritor fata de cei ce au avut curaj impotriva celui mai crunt sistem totalitar, atunci, in decembrie 1989! Verificarile, reverificarile si re-reverivicarile dosarelor de revolutionar sunt intr-un continuu progres si nu este demn si legitim pentru nimeni sa-i batjocoreasca pe toti revolutionarii pentru motivul ca sunt revolutionari! Demnitatea se castiga si prin respect, capitol la care (si dv.) aveti destule lacune! Istoria, asa cum va fi ea perceputa, ne va judeca pe toti, deopotriva! Iata de ce trebuie sa mai existe si aceast comentariu!… In rest, prea multa risipa si batjocora etalata in pamfletele dv.!…
  Semnat: ing. Sorin Nicolescu – Ploiesti – altnicoless@hotmail.comsi/saumanmihcop@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *