Aharon Appelfeld – Pe neaşteptate, dragoste

UnknownPe neaşteptate, dragoste este povestea unei întâlniri între două vieţi luminate de un sentiment superior. O dragoste care nu ajunge să însemne distrugere, aşa cum se întâmplă adesea, ci rămâne o formă de creaţie şi meditaţie, în vreme ce naraţiunea se deplasează într-o manieră subtilă pe diferite fronturi, înainte şi înapoi, la suprafaţă şi în profunzime… Însă este o carte în care se întâmplă multe lucruri grave,  în acelaşi timp o lecţie de înţelepciune şi de literatură. (L’Express)

Scris într-un stil de o simplitate, o armonie și o eleganță care amintesc de textele biblice, romanul Pe neașteptate, dragoste (2003) este în același timp o apologie a iubirii și o meditație asupra scriiturii. Appelfeld urmărește cu o subtilitate fascinantă sentimentele care se înfiripă treptat între Ernest, un scriitor septuagenar bolnav și măcinat de ură, și menajera sa Irena, o tânără lipsită de cultură, în ființa căreia se contopesc însă noblețea sufletească și înțelepciunea evreilor care trăiesc în spiritul tradiției și al iubirii de Dumnezeu. Această întâlnire providențială îl ajută pe Ernest să regăsească, după îndelungi ani de rătăciri, calea către originile sale, către limba sa maternă și către dragostea de înaintași, care devine forța vitală a creației lui.

Order Pe neaşteptate, dragoste Preţ @ RON34,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *