5 martie, noaptea în care englezii pot descărca un milion de cărţi gratis de pe internet

Sponsori mari şi mici şi-au rupt de la gură pentru  World Book Night website. Cititori din Regatul Marii Britanii îşi vor putea descărca gratuit titlurile preferate în cea mai bogată noapte din istoria de peste jumătate de mileniu a Galaxiei Gutenberg, fie şi pe suport digital. Un milion de titluri vor fi puse la dispoziţie internauţilor. Nu e sfârşitul lumii, doar începutul unei noi ere. Internetul e un nou instrument de comunicare. Dacă nu apare pe suport tipărit, asta nu înseamnă că lumea cărţii moare. Iată doar câţiva dintre autorii de succes:

Sarah Waters, David Mitchell, Mark Haddon, Margaret Atwood, Kate Atkinson, Gabriel García Márquez, Philip Pullman

Şi ce noroc să fii născut în Regatul Majestăţii Sale. Până la o nouă revoluţie, românii rămân să descarce manele. Nimeni, în următorii ani nu va susţine aşa un proiect în România. Deci să ne uităm, ca la stele.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *